Menu

Mei 2015

Mei 2015

Nieuwe ammoniak – CO2 koelinstallatie voor Opticool Fresh Logistics

In opdracht van DHG heeft Unitherm net de levering van de koelmachine uitgevoerd voor Opticool Fresh Logisitics. De installatie bestaat uit een ammoniak koelinstallatie waarmee vloeibaar CO2 gekoeld wordt. Het vloeibare CO2 wordt gebruikt om meerdere koelcellen voor de opslag van fruit mee te koelen.

De nieuwe installatie gaat, mede dankzij het gebruik van natuurlijke koudemiddelen, een belangrijke verbetering voor het milieu betekenen. Ten eerste vanwege het feit dat deze koudemiddelen een verwaarloosbare impact op het broeikaseffect hebben en ten tweede vanwege een veel lager energieverbruik. In de komende weken zal de installatie verder opgebouwd, getest en in bedrijf genomen worden.

Hertel Offshore Services contracteert Unitherm

Voor de bouw van 14 Temporary Living Quarters voor de offshore industrie heeft Hertel de installatie van de 14 HVAC systemen door Unitherm laten uitvoeren. Hertel Offshore Services levert totaal oplossingen voor de offshore en defensie industrie o.a. op het gebied van complete leefruimtes die zijn opgebouwd in ISO containers. De systemen die benodigd zijn voor het koelen, verwarmen en ventileren zijn door Unitherm geïnstalleerd. Hierbij moest de uitvoering plaats vinden in lijn met de zeer strikte regelgeving van DNV en de Norsok, die voor de offshore industrie geldt.

logo-hertel

Kennis = Kracht

kennisUnitherm en het personeel van Unitherm behaalt meerdere diploma’s en certificaten. Om invulling te geven aan de ambitie om mee te groeien in de nieuwste ontwikkelingen en om aan wijzigende regelgeving te kunnen voldoen heeft Unitherm in de voorgaande periode de volgende opleidingen en certificering afgerond.

  • EPBD-A certificaat. Hiermee is Unitherm in staal om haar klanten te kunnen voorzien van de benodigde EPBD-A gebouw keurmerken. EPBD staat voor Energy Performance Building Directive.
  • PED certificaat behaald. PED staat voor Pressure Equipment Directive.
  • Cursus natuurlijke koudemiddelen. Om als koelmonteur aan een installatie met hierin natuurlijke koudemiddelen te mogen werken is een diploma NK3 vereist. Verschillende Unitherm monteurs hebben het diploma inmiddels behaald.

Veel gestelde vragen:

  • vraagAan welke regelgeving moet mijn installatie voldoen? De NVKL (Nederlandse Vereniging voor Koudetechniek en Luchtbehandeling) heeft een speciale app ontwikkeld waarmee eigenaren en gebruikers eenvoudig kunnen zien aan welke regels zij moeten voldoen. http://installatiecheckapp.nl/
  • Is R22 nu verboden? Nee, het gebruik van een installatie met R22 is niet verboden. Het is wel verboden om, bij willekeurig welke aanpassingen aan de koudemiddelinhoud, R22 bij te vullen. Wij kunnen u helpen bij eventuele vragen omtrent installaties met R22.
  • Welke wijzigingen zijn er sinds 1 januari 2015 van kracht in het f-gassenbesluit? Via deze link heeft u een helder overzicht van de wijzigingen. http://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2015/03/Infoblad-Nieuwe-F-gassenverordering.pdf

Wilt u meer weten over bovenstaande informatie of wilt u meer weten over Unitherm?

Bel, mail of ga naar onze contactformulier.
0174 – 514770
info@unitherm.nl